Information om avgiftsreglering 2024 för alla bostadsrättsinnehavare

5% avgiftsreglering från och med 1 januari 2024


Det kommer att ske en avgiftsreglering av månadsavgifterna för dig med bostadsrättslägenhet på 5% från och med 1 januari 2024. Detta för att följa med omvärlden och de ökade kostnadsläget som påverkar b la kostnaderna för el, vatten, räntor och leverantörsavtal.

Om vi får snö – då gäller detta för snöröjning på/vid p-plats

Föreningen är ansvarig för att snöröja körbanorna. P-platser samt ev. vallar som bildats framför p-plats är p-platshyrarens eget ansvar att skotta bort. Så klart, ska inte en hög av snö läggas framför p-plats men ibland händer det ändå och då är det p-platshyrarens eget ansvar att skotta bort det.

 

Samma regler gäller för p-platser i hela Sverige när man precis som BRF Axet har en extern leverantör av snöröjning.

5–7 januari 2024 container på gården

Helgen 5 - 7 januari 2024 kommer det att placeras ut en container i anslutning till gården. Här kan alla boende i BRF Axet slänga grovsopor och stora emballage. Ingen elektronik är tillåten att slängas i containern.

Inglasningserbjudande för balkonger är försenat men på gång!

Styrelsen håller just nu på att ta fram ett erbjudande för inglasning av balkong. Arbetet har dock dragit ut på tiden till följd av att leverantörer har valt att hoppa av offertinlämningen. Men inom kort, efter jul och nyår kommer vi vara i hamn.


Inglasning kan enbart ske på balkonger och inte uteplatser. Det sker till självkostnadspris för alla bostadsrättsinnehavare.


Kommer hyresgäster att få inglasade balkonger?
Nej, hyresgäster kommer inte att erbjudas inglasning av balkong. Vill du som hyresgäst skaffa inglasning till självkostnadspris, hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Städrutiner införs i tvättstugan

Vi har fått mycket klagomål kring att tvättstugorna inte blir ordentligt städade efter användning.


Därför har vi nu infört tydliga städrutiner som sitter upp i samtliga tvättstugor. Dessa rutiner förväntas du att följa efter avslutat tvättpass –lämna tvättstugan som du själv vill hitta den!

Bastun renoveras och får nytt aggregat – öppnar först 2024!

I samband att vi behövde genomföra säkerhetsåtgärder på bastun, genomför vi också en uppfräschning av bastun inklusive omklädningsrummet. Bland annat kommer vi att investera i ett helt nytt bastuaggregat samt införa nya rutiner för städning.

 

Bastun kommer därför att öppna för bokning först på det nya året. Vi återkommer med exakt datum.

Bastubokningen är nedstängd p ga säkerhetsrisk

Vi har idag behövt stänga ner bastun på grund av ett fel som gör att värmen inte kan regleras. Det ökar säkerhetsrisken och är brandfarligt. Därför kommer vi stänga ner bastun till felet är åtgärdat.  

 

Tack för din förståelse! 

Sappa genomför planerat arbete - påverkar vårt internet

Torsdag 9 november, kl 10.00 - 11.00 genomför Sappa ett underhåll som påverkar vårt internet. Se information från Sappa: 

 

Mellan Kl. 10:00 och 11:00 på Torsdagen den 9/11 kommer vi på Sappa att utföra ett arbete på central nätverksutrustning i Mölndal. Detta kommer innebära kortare avbrott på bredbands och IPTV-tjänsten för dig under tidsramen för arbetet. Vi utför detta arbetet för att framtidssäkra leveransen i området och förbättra nätstabiliteten. Om problem kvarstår för dig efter arbetet är utfört så rekommenderar vi dig att starta om din utrustning till att börja med, om detta inte hjälper så hör av dig till oss för felsökning.

 

Tack för din förståelse

Mvh Sappa

Gårdsbelysningen är urfunktion

Vår gårdsbeslysning är urfunktion på grund av fel på jordfelsbrytaren tillföljd av fuktskada. Elektriker kommer 24 oktober för att fixa problemet. 

 

Tack för ert tålamod. 

MVH Styrelsen