Spara på vattnet den 26-28 maj - ledningsarbete genomförs

INFORMATION FRÅN GÖTEBORGS STAD

 

Göteborgs Stad kommer att genomföra ett stort ledningsarbete i Bifrost i helgen, fredag 26 maj från klockan 23.00 till söndag, 28 maj.

 

De ber oss därför att spara på vattnet. Alla vattenmagasin kommer att fyllas innan som en förberedelse för arbetet, men du behöver ändå tänka på att bara använda vatten till det absolut nödvändigaste. Vi vill att det ska räcka till alla hela helgen. Mer info: http://www.goteborg.se/vattenavstangningar

Årsstämma 2023 är flyttad till måndag 29 maj

Måndag 29 maj, kl 18.30 är alla bostadsrättsinnehavare i BRF Axet välkomna på årstämma i föreningslokalen. Vi har bytt datum till 29 maj, p ga dubbelbokning av lokalen. Alla bostadsrättsinnehavare kommer att i god tid innan få en kallelse i sin brevlåda.

 

Vill du lämna in en motion till årsstämman? Du hittar motionsblanketten på länken nedan, fyll i den och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller posta den i styrelsens brevlåda vid tvättstugorna i gårdshuset, innan den 7 maj 2023. 

 

Glöm inte att signera motionen innan du lämnar in den!

 

LADDA NER MOTIONSBLANKETTEN HÄR

När du lämnar miljöhuset - öppna alltid dörren via öppningsknappen på stolpen

Dörrknapp miljöhus


Vi har haft problem med att dörren till miljöhuset går sönder lätt. När man försöker öppna dörren manuellt, upplevs den som trög och därför forcerar man dörren, det är då den går sönder.

 

Flera boende har blivit inlåsta i miljöhuset och i perioder har vi inte kunnat slänga våra sopor. Det vill vi inte ska hända igen!

 

Därför ber vi dig nu att ALLTID använda dörröppningsknappen när du går ut från miljöhuset. Knappen sitter på metallstolpen framför glaskärlen, den är uppmärkt och bör vara lätt att hitta, se bild.

 

Tack för du öppnar dörren med dörröppningsknappen - tillsammans skapar vi en trivsam boendemiljö och ett fungerande miljöhus!


Med vänlig hälsning
Styrelsen i BRF Axet & Bredablick

Cykelförrådet på 8A ska renoveras. Flytta din cykel innan 15 mars!

Nu är det dags för det sista cykelförrådet på 8A att renoveras. Så ledes behöver vi tömma förrådet på cyklar under en begränsad tid. Därför ber vi dig som har en eller flera cyklar parkerade i förrådet på 8A att flytta dessa innan den 15 mars. Det finns gott om plats i det nyrenoverade cykelförrådet på 2D.

 

Alla cyklar som inte är flyttade 16 mars kommer att slängas.

 

Tack för att du flyttar din cykel i tid!

Uppdatering: balkongprojekt

Trappuppgång 2A-2C, balkonger mot innergården

Balkongräckena börjas monteras måndag 27 februari. Därefter kommer ställningen tas bort och ni får tillgång till balkongen. Som kompensation för att projektet dragit ut på tiden, kommer innerväggarna inte bytas ut förens tidigast i oktober 2023. Därför har ni fram till oktober ingen balkongrenovering i era trappuppgångar, utan lämnas i fred till hösten.

 

Trappuppgång 4A-6A, balkonger mot innergården
Balkongprojektet är pågående; MVB har påbörjat betongarbetet och därefter planeras byte av innerväggen inkl. balkongdörr och fönster så väl som nya räcken. Arbete planeras att pågå ca 12 veckor framåt.

 

Trappuppgång 2D-4A, balkonger på utsidan
Balkongprojektet påbörjas 2 mars. Då börjar betongarbetet och därefter planeras byte av innerväggen inkl. balkongdörr och fönster så väl som nya räcken. Arbete planeras att pågå ca 15 veckor framåt.

 

Övriga trappuppgångar med balkong på utsidan
Balkongerna på 6A och 6B planeras att påbörjas i maj och hålla på ca 15 veckor framåt, sedan går MVB trappuppgång för trappuppgång ner till 8E. Mer information kommer att komma när det närmar sig

Byggställningarnas plast tas ner på 2:an p ga stormen

På grund av den annalkande storm så förväntas komma, kommer nu plasten på de tre första byggställningarna på Blandsädesgatan 2A-C tas ner. Detta för att den är så pass trasig och kommer att orsaka stor störning för boende. Plasten börjas tas ner idag 17 februari, men då detta gäller många byggställningar runt om i staden så är det osäkert om samtlig plast hinns med, då fortsätter man imorgonbitti.

 

Tack för ert tålamod!

MVH

MVB & styrelsen

Laddstolpar för elbilar upp för förslag på årsstämman!

Laddstolpar för elbilsparkering är något som efterfrågats i BRF Axet. Därför har nu styrelsen arbetat fram ett förslag på detta. Förslaget kommer att tas upp som en proposition på årsstämman den 30 maj – och ska röstas igenom av stämman för att bli verklighet.

 

Så vill du ha laddstolpar i BRF Axet - planera in tisdag 30 maj redan nu!