Återvinning

Avfallshantering, elektronikavfall, kemiska produkter
  • Föreningen källsorterar avfallet, markerade kärl för olika avfallsprodukter finns placerade i miljöhuset. Kartonger och övrigt emballage ska vikas ihop eller tas isär för att spara utrymme. Vänligen respektera indelningsordningen av miljöhänsyn, föreningen betalar för varje tömning. 
  • Sopbehållarna får endast användas för sedvanligt hushållsavfall (se mer nedan). Se till att soppåsarna är väl förslutna så att inte matrester sprids i sopkärlet. Tänk på att det kan dra till sig skadedjur. Lägg inte vassa föremål i soppåsen så att någon kan komma till skada.

  • Färgburkar och andra kemiska produkter samt elektronikavfall får inte lämnas i miljöhuser utan ska lämnas på närmaste miljöstation. Enligt lag ska elektronikavfall samlas in särskilt och får därför inte lämnas i grovsoporna. Du ansvarar själv för att transportera sådant avfall till närmaste miljöstation.

  • Avfall från renoveringar samt möbler eller liknande ska fraktas till återvinningsstation och får under inga omständigheter lämnas vid miljöhuset/källare eller någon annanstans i fastigheten. Från den 8 april 2021 ingår det 12 åvc-besök/person och du kommer in på återvinningscentralen med ditt körkort. Saknar du svenskt körkort kan du kvittera ut ett ÅVC-kort på återvinningscentralen i Kikås eller Lindome.
 
 
 
Miljöstationer finns i Mölndal på följande platser:
 
Från och med 8 april 2021 kommer du in på återvinningsscentralerna genom ditt körkort. Läs mer om hur det fungerar HÄR
 
Du ansvarar för ditt grovavfall
Att du ansvarar för ditt grovavfall är mycket viktigt. Om du har svårigheter att bege dig till återvinningscentralerna så hör om du kan samordna med din granne. Ni kan hyra en släpkärra och storstäda under samma helg. Några gånger om året tillhandahåller även föreningen en container för alla boende i BRF Axet. 

Tänk även på att mycket av det du inte längre behöver, är värdefullt för andra. Second hand-butiker välkomnar dina saker och säljer dem vidare. Du kan själv sälja mycket på internet.